Duit Segera?

Memang ramai yang duk kejar. Lebih lebih lagi mereka yang malas nak usaha keras. Asyik nak cepat aje nak dapatkan duit segera dengan sesegera mungkin. Padahnya sendiri yang merana.
Yeah. Duit segera memang sengsara jika nak kejarnya. Asyiknya duk terkejar kejar tetapi hujungnya itu merana badan jadinya… Siapa yang rugi?
Kejar duit segera memang takkan habis sampai bila bila selagi ada permintaan untuk kaut duit dengan segera. Jika dah tamak haloba memang tak boley nak sekat dah… Serupa juga dengan memacam program skim cepat kaya yang berapa banyak kali yang terkena tak serik serik. Asyik duk kejar dan terus kejar duit segera tersebut..
Begitu juga dengan program kutu derma online. Dedulu berhabis duit dengan fotostat, setem dan sampai bagai untuk kutip derma antara satu sama lain saling bantu membantu untuk cepat kaya… Mana mungkin program duit segera kutu derma itu akan bertahan lama…?
Yeah. Program kutu derma yang terhangat dahulu. Dapat surat berangkai tersebut kemudian sediakan duit sekupang dua kemudian hantar kepada nama penerima dan kemudian alihkan nama dan tunggu duit atang mencurah curah. Kononnya dapat duit derma tersebut berkepuk-kepuk. Rerupanya sesia aje jadinya… Tak gitu?
Kini ada program yang lebih kurang sama sedang meningkat naik. Lebih kurang kutu derma online. Namanya dah upgrade sikit jadi Charity ID.
Apa itu Charity ID? Sudah tentunya tidak lain dan tidak bukan adalah program derma ikhlas online sebagaimana surat berangkai tersebut. Cuma bezanya offline dan online sahaja.
Sekian terima kasih…


PENJELASAN TERHADAP FITNAH


Assalamu'alaikum.

Dalam tulisan saya 2 hari yang lepas;posted didalam FB, saya ada menyatakan tentang tajuk " Rupa-rupanya ada 3 Program Charity Komuniti " Ia-itu MyBCworld,CharityID dan ExcellentWave. Sila rujuk kembali.

Pendedahan 500 tertipu pelaburan sempena Aidilfitri - Tajuk: KUTU RAYA ONLINE - Berita itu menyebut "pelaburan RM60 menjanjikan pulangan RM180. Disebut secara terang nama program itu ialah CharityID.

PENAFIAN:-

1.  Program CharityID-Websitenya diwujudkan pada 31/7/2015 dan bermula pada pertengahan Ogos 2015. Hariraya Aidilfitri jatuh pada 17/7/2015. Sangat jelas ini adalah FITNAH yang dicipta oleh manusia yang dengki.

2. Mendaftarnya adalah percuma melalui borang SPONSOR. Bukan kena whatsapp atau email kepada orang yang memperkenalkan.

3. Seterusnya,mengisi sendiri maklumat peribadi ke dalam websitenya.

4. Setelah selesai isi 100% baru aktivate. Komputer akan tunjuk nama ,telipon,bank dan nombor akaun penerima derma. Dalam masa 24 jam kita kena bayar kepadanya. Jika tidak,komputer secara otomatik akan tendang keluar nama kita. Bayaran terus ke dalam akaun penerima. Kemudian,kena isi untuk verification. Barulah di luluskan ke level 1.

5.  Pada ketika itulah,sempurna dia sebagai ahli baru CharityID dan boleh menggunakan segala kemudahan yang disediakan.


6.   CharityID benar-benar suatu program charity untuk komuniti kerana penajanya tidak mengambil satu sen pun. Maknanya,tiada service charge. Hanya peranan dua belah pihak sahaja iaitu DONATOR dengan RECEIVER derma.

Dengan penafian ini maka ketahuilah, bahawa CharityID adalah suatu program derma-menderma yang terbaik dan sangat meriah ketika ini.

Wassalam.